Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás

2021. okt. 7-én délután 44 fő tanuló két kísérő tanárral látogatott el a Hungexpo területén megrendezett kiállításra a Kazinczy Ferenc Általános Iskolából. A meghirdetett programra, annyira nagy volt az érdeklődés, hogy pl. a 7. b osztály csaknem teljes osztálylétszámmal vett részt. A 7-8. osztályos tanulók 4-5 fős csoportokban, önállóan a kisebbek nevelői kísérettel tekintették meg a különböző helyszíneket, pavilonokat. A látottakról szóljanak tanulóink:

„Először is végig nézték a bejáratnál a táskáinkat géppel, hogy biztonságos legyen a környezet. Ahogy beléptem az épületbe, megpillantottam a szarvasagancsokat, amik elképesztően nagyok voltak. Több épületben nézelődhettünk, mindenhol más-más érdekes dolgot láthattunk Voltak autók, amibe bele lehetett ülni (fiúknak mindenképp ajánlatos kipróbálni). Élő állatokat is simogathattunk. Több helyen ajándékokkal kedveskedtek, voltak kóstolási lehetőségek. Kaphattunk lufit, koronát, gyűjthettünk prospektusokat. Kipróbálhattuk a VR szemüveget, amivel bemutatták, hogy milyen egy vadászati légpuska nagyítója.  Számomra az íjászati bemutató volt a legérdekesebb. Sok kellemes élményt gyűjtöttem.” (8. a osztályos tanuló)

„Nekem a madarak állatvilága tetszett a legjobban, hisz nem mindennap látunk közelről ilyet.  A horgászati részen, élő halakat láthattunk. Olyan volt, mintha a természetben sétálnánk. A bemutató teret kontinensekre osztották.  Szerintem Afrika volt a legérdekesebb, mert oroszlánnal, tigrissel, orrszarvúval nálunk csak az állatkeretekben találkozhatunk. Kitömött medvét, rókát, szarvast, bivalyt is láttunk utunk során. A háttérben a preparátor dolgozott, így az ő munkáját is megismerhettük. Aki szeretett volna emlékérmét nyomtatni, megtehette. A mezőgazdasági részlegen traktorokat láttunk, és kóstolót is kaptunk a hazai termékekből: gyulai kolbászt, sajtokat, mézet, lekvárokat.”(7. osztályos tanuló)

„Különösen tetszett, hogy élő állatokkal is találkozhattunk, némelyiket meg is lehetett simogatni. Érdemes volt elmenni, mert olyan veszélyeztetett állatfajokat láthattunk közelről, amikkel a hétköznapokban nem találkozunk.”

Gúzs Franciska és a gyerekek

6.-kiallitas