Ahogyan már az előző tanévekben is, február 14 – én ellátogattunk a budapesti Bonbonetti csokoládégyár Tibi csoki túrájára. Mindig kedvesen fogadnak minket, elkalauzolnak a kakaóbab hazájába a trópusokra, majd a Csoki laborban leszünk sok-sok tudnivalóval gazdagabbak, kezünkre kenhetjük a shea vajat és óriási kockákon kiforgathatjuk a legfinomabb csokik fő alkotóelemeit. Ezután következik a várva-várt üzemlátogatás, amit minden esetben alapos kézfertőtlenítés, hajháló és frissen vasalt fehér köpeny felvétele előz meg. Érdekes belelátni az ott folyó munkába, a szalagokon legördülő édességek mámorító illatát érezve, ámulunk – bámulunk, hogyan jut el innen az üzletek polcaira kedvenc csokink. S a látogatások fénypontja mindig a francia drazsé Bonbonettis papír poharakba töltése és a kis útravaló csomag, amit a gyár dolgozóitól kapunk nagy – nagy szeretettel. Élményekkel gazdagodva térünk mindig haza, s természetismeret órán gyakran emlegetjük, hogy a két év alatt legyártott csokoládé táblák egymás után rakva megegyeznek a Föld egyenlítői átmérőjével, illetve az egy év alatt elkészített tábla csokikkal 15 – ször tudnánk lefedni az iskolai focipályát…
Törtei Noémi DÖK munkáját segítő pedagógus