„A nyelv nem az enyém, nem a tiéd, hanem az édes mienk.”

A XVI. Tollforgató versenyen több kategóriában mérhették össze tudásokat a gyerekek. Iskolánkból alsó és felső tagozatos diákok is versenyeztek: matematika, szövegértés, angol, magyar nyelv és irodalom tantárgyból. Varga Bianka 7. a osztályos tanuló jutott tovább a döntőre, melyre április 12-én került sor. Egy feladatlapot kellett kitölteni, amely különböző nehézségű feladványokból állt. Ennek eredményét április 17-én fogjuk megtudni.

Jánoshidán hirdették meg a Jászsági Helyesírási versenyt, melyre 17 felső tagozatos diákkal jelentkeztünk. A megmérettetés 5 fordulós volt. Az eredmények alapján 4 tanuló Knon Izabella (6.b), Manzer Hanna (6.b), Varga Bianka (7.a) és Kovács Nelli (8.a) jutott tovább. A döntő március 27-én volt Jánoshidán. 67 gyermek versenyzett ezen a napon. A megmérettetés két fordulóból állt. Először egy tollbamondást kellett írnia a gyerekeknek, ezután oldották meg a feladatlapot. Összesítésben Varga Bianka 6., Knon Izabella 11., Manzer Hanna 12. és Kovács Nelli 18. helyezést ért el. Büszkék vagyunk a lányokra.

A XXVII. Simonyi Zsigmond Helyesírási Versenyre 11 felsős „kazinczys” tanulóval neveztünk be. A megmérettetésre határon túlról is lehetett jelentkezni. Átlagosan 400 fő vett részt a különböző korcsoportokban. A mi tanítványaink közül 10-en a 400-ból átlagosan a 40. helyen végeztek, de van, aki a 17. lett. Ők a 2. fordulóban is „megmérkőznek”, melyre április 15-én kerül sor. (Szalánczi Dorka 5.a, Nagyszegi Balázs 5.a, Hamburger Amina 6.a, Manzer Hanna 6.b, Knon Izabella 6.b, Nagy Tamara 6.b, Varga Bianka 7.a, Keresztesi Léda 7.a, Kovács Nelli 8.a, Bereczki Vivien 8.b)

A Szolnoki POK „Színes Tinták” címmel irodalom versenyt hirdetett. 10 felsős tanulóval jelentkeztünk, melyből 6-an a döntőben is összemérhették tudásukat a többiekkel. Erre április 9-én Szolnokon került sor, ezért a tavaszi szünetben is tanultunk a gyerekekkel. Mind a 6., mind a 7. évfolyamnak egy jó nagy anyagrészt kellett áttanulmányozni a középkor irodalmától, Arany János Toldi-ján keresztül Fazekas Mihály Lúdas Matyi című elbeszélő költeményéig. Az eredményt sajnos még nem tudjuk, de amit megtanultak tanítványaink, azt már senki nem veheti el tőlük. A tanulók: Ujvári Kinga 6.a, Sződi Gergő 6.a, Tóth Norbert 6.b, Varga Bianka 7.a, Keresztesi Léda 7.a, Balázs Flóra 7.a.

Április 13-án Dabason jártunk, ahol megrendezték a XXXII. Dabasi járási vers-, mese- és prózamondó találkozót. Sződi Gergő 6. a osztályos tanulóval jelentkeztünk a versenyre. Két alkotással kellett készülni, amelyikből az egyik kötelezően egy Varró Dániel mű. Gergőnek a választott verse is ettől a költőtől volt. A felső tagozatosokat három tagú zsűri figyelte és értékelte: Papp János színművész – a zsűri elnöke, Papp Dániel színművész, drámapedagógus, Wiegmann Alfréd, a Magyar Versmondók Egyesülete Versszínházi alelnöke. Tanítványunk nagyon szépen szavalt büszkék vagyunk rá!

Tori-verseny